Dizel partikül lambası yanarak servise gelen araçlarımız önce obd test cihazına bağlanarak arıza tam teşhis edilir.Partiküldeki kurum oranına göre işlem yapılır.
Partikül filtresi, Euro 5 ve 6 egzoz emisyon standartlarını karşılayabilmek adına neredeyse bütün otomobil üreticileri tarafından tercih ediliyor. Dizel motorların ürettiği kurumları bünyesinde biriktirerek yüksek ısı altında yakmak üzere geliştirilmiştir.Ancak partikül filtresi, Türkiye’nin mevcut yol şartlarında maalesef devreye giremiyor diyebiliriz. Bu sebeple çoğu dizel otomobilin dert yandığı “Partikül Filtresi Tıkalı” arızası meydana geliyor.
* Silindir kompresyonlarının düşmesi
* Motor gücünde azalma
* Fazla yakıt tüketimi
* Egzoz emisyonlarında artış
* Bozuk rölanti
* Hızlanma kabiliyetinde azalma
* Soğuk havalarda zor çalışma
* Motorun silkeleyerek çalışması gibi şikayetleriniz varsa sizleri servisimize bekliyoruz.
Ankara Dizel Partikül Filtresi Temizliği, Partikül İptali, Ankara Partikül Temizleme, DPF Temizliği,
DİZEL PARTİKÜL FİLTRESİ”nin değişim ücretleri servislerde 3.000 TL. ile 12.000 TL. arasında uygulanmaktadır.
Partikül Filtresi (DPF) nedir?
Dizel Partikül Filtresi (DPF) , silisyum karbürden yapılmış (SİC) , soy metal ile kaplanmış, Hidrokarbonlar (HC) ile Karbon Monoksit (CO) emisyonlarını azaltmak için, havaya kurumun atılmasını en aza indirmek ve motor egzoz gazlarından partikülleri toplamak için tasarlanmış filtreleme sistemidir.
Aktif Rejenerasyon: Aracın elektronik kontrol ünitesi, EGR ,akışmetre , yakıt püskürtme sisteminin de işin içinde olduğu aracın oto –yol kullanımı dışında teoride her kullanım koşulunda yapılabildiği düşünülmüş olan rejenerasyon. teorik olarak doğru gerçek araç kullanım koşullarında “özellikle şehir içi dur –kalk trafik de asla gerçekleşemeyerek yakıt tüketimi artışı , motor yağına yakıt karışması ve yağ seviyesinin yükselmesi ile ya partikül filtre bloke olup kullanılamaz hale geliyor ve/veya EGR bozuluyor, motor ve turbo aşırı hararet ve yüksek geri basınç altında kalıyor gibi birçok ilişkili arıza meydan gelmektedir. Bilhassa Şehir içi yoğun trafik, Kısa mesafe, Soğuk iklimlerde kullanımlarda ekzost manifold çıkış gaz ısısının yeterli olmaması ile sık sık Aktif Regenerasyon işlemi gerekir.
DPF nin giriş ve çıkışında var olan sensörler, algılayıcıların beyine yolladığı sinyaller ile giren gazın çıkışışının kısıtlanması ile DPF içinde oluşan basıncın yükselmesini algılayarak tıkanmanın oluştuğu tespit edilir ve araç iç göstergelerinde Regenerasyon gerektiği yanan bir ışık ile belirterek yüksek motor devirlerinde ve serbest yol şartlarında belli bir süre aracın kullanılması gerekliliği ikaz edilir. Ancak bu kullanım bir çok şehir veya kullanılan yol, zaman ortamında mümkün olmaz. Tek çare Yetkili servis ortamında cihaz ile aracın hareket etmez halde iken motorunun özel Regenerasyon programının gerektirdiği ayarlar ile çalıştırılarak ekzost çıkış gaz ısınının minimum 600 derecelere çıkması sağlanır. Yüksek gaz ısısında yakma yolu ile PM ler, kurmlar ekzost dan dışarı atılırlar iken külleri DPF içine çöküntü yapar..
Ancak:
Sık sık oluşan Regenerasyon akabinde yakılan Kurumların dışarı atılması sürecinde oluşan küller DPF nin içine birikmekte ve DPF gövdesinin boşluklarının bu kül çökertişi ile dolması sonucunda tam tıkanma gerçekleşmektedir. Çözüm İse SALİH USTA… Aracınız partikül filtresini orjinal haline , partikül kurumu yok ediyoruz.İşimizde iddialıyız.Ankarada ilk ve tek olmanın gurunu yaşıyoruz.Şuana kadar yapmış olduğumuz 5.000 aracı ve müştermizi referans gösterebiliriz...